Wie ben jij?

Uniek maar niet alleen

Weet je? Het is echt oké om niet precies te weten wat er met je aan de hand is. En dat je niet onder woorden kunt brengen wat er in je hoofd omgaat is ook niet erg. Heel begrijpelijk zelfs! Psychische klachten zijn breed, symptomen zijn vaak moeilijk bij jezelf te herkennen en van ziektebeelden zijn er een hoop.

Het kan heel goed zijn dat jij jezelf al in bepaalde diagnoses herkent. Of misschien heb je al een label gekregen voor bijvoorbeeld schizofrenie, borderline of een bipolaire stoornis.

Maar dat is toch niet belangrijk voor wie jij bent?

Wat ik probeer te zeggen is dat er geen label nodig is voor jouw klachten. Er is geen one-size-fits-all benadering voor en ze zijn niet zomaar in te kaderen. Het is veel te complex! En daarom werk ik zelf ook niet met labels.

En nu?

Hoe kun je jouw klachten dan wel verwoorden? Wat helpt, is om te kijken naar de levensgebieden waar je problemen ervaart. Want dat je klachten een enorme invloed hebben op je dagelijks leven is duidelijk.

“Elke vlinder vliegt zijn eigen weg, en geen enkele vliegt altijd recht.”

De vleugels van jouw leven

Je leven is onder te verdelen in verschillende gebieden. Als deze in evenwicht zijn, voel je je autonoom en heb je de regie over je eigen leven. Maar als je op meerdere gebieden vastloopt? Dan voel je je vleugellam, kun je niet van de grond komen of vooruit bewegen. Hoe dit er precies uitziet verschilt per levensgebied.

Dee Dee Zorgt — vlinder Emoties & Gezondheid Plezier & Ontspanning Thuis & Familie Inkomen & Uitgaven Partner & Relatie Werk & Ontwikkeling Jij

Je bent gedesoriënteerd, angstig of in de war. Je hebt last van slaap-, motivatie- of concentratieproblemen en/of worstelt met verslavingen, overgewicht of pijn.

Je komt niet rond of vindt dat je te weinig betaald krijgt. Je weet niet hoe je met je geld moet omgaan of worstelt met negatieve financiële verplichtingen.

Je haalt geen plezier en energie uit je leven, je kunt niet tot rust komen of hebt geen tijd voor jezelf. Je wil niet meer deelnemen aan sociale activiteiten of hebt geen hoop voor de toekomst.

Je voelt je niet veilig in je eigen huis, het lukt je niet om thuis te ontspannen of je kunt niet overweg met de mensen met wie je woont. Je kunt je eigen woning niet goed onderhouden en/of hebt slecht contact met je buren of familie.

Je voelt je verstikt, teleurgesteld of wantrouwend, je zit in een sleur of kunt je niet openstellen naar je partner. Je voelt je eenzaam en/of hebt geen vrienden of dierbaren waar je terecht kunt voor steun.

Je hebt last van stress, een te hoge werkdruk of juist verveling. Je kan niet opschieten met je baas, hebt vervelende collega’s of geen doorgroei-mogelijkheden.

Ben jij tussen de 18 en 40 jaar en wil jij je weer zo vrij als een vlinder voelen?

Én droom jij ervan om:

  • Je emotioneel sterk te voelen;
  • Je waardig te voelen;
  • Je energiek te voelen;
  • Zin in je dag te hebben;
  • En een goede nachtrust te hebben?

Dan help ik jou heel graag!

Samen gaan we van vastlopen naar vooruitgang, op elk gebied van je leven. Ik geef je concrete handvatten om je weer op weg te helpen en zorg dat je de motivatie en het vertrouwen krijgt om weer vooruit te kijken.

En zo doen we dat samen!
Plan direct een gesprek met mij in